Bal Kabağı Çorbası

Bal Kabağı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4,5 dilim bal kabağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1,2 kaşık zeytinyağı
  • 1,2 kaşık sade tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tutam top kekik
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam zerdeçal
  • 1 tutam taze maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Pul biber

Bal Kabağı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bal kabaklarına biraz su ekleyerek tencerede pişirelim.
  2. Kuru soğanı doğrayıp kavuralım.
  3. Havucu rendeleyip, kuru soğanlarla birlikte biraz soteleyelim.
  4. Pişen bal kabaklarına soğan ve havucu ekleyip. Blenderdan hepsini çekelim.
  5. Sütümüzü ekleyelim, kaynadığı an kapatalım. Çorbamız pişti.
  6. İnce ince kıyılmış soğanlarımızı ekleyelim.
  7. Sarımsağı ezip ekleyelim. Karabiber, zerdeçal ve ezilmiş top kekik ekleyelim.
  8. Balımızı da en son koyalım. İsteğe bağlı tuz ve pul biber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bal Kabağı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Mezesi
Düdüklüde Havuçlu Taze Bakla
Modificare (Çimdik) Kurabiye
Perde Pilavı
Kırmızı Pancar Salatası Tarifi
Fırında Et Yahni
Hdabla | © 2025 |