Şekilli Kurabiye
Şekilli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında eritilmiş)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un (kontrollü eklenir)
Şekilli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı, sıvı yağı ve pudra şekerini güzelce karıştırılır.
- Yumurta ve vanilin eklenir.
- Kabartma tozu ile birlikte unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğurulur. (iyice yoğrulur )
- Hamur buzdolabında 20 dakika dinlendirilir. Bu, hamurun toparlanmasını sağlar.
- Hafif unlanmış tabanda 0,5 cm kalınlıkta açılır kalıplarla kesilir. (çok ince olmasın).
- Yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında 12 dakika önü pişirilir 2 dakikada ardı çevrilerek pişirilir (⚠️üzeri fazla kızarmasın. ) 🍪
Afiyet olsun 🩷.
Şekilli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










