Piliç Topkapı
Piliç Topkapı Tanımı İçin Malzemeler
- 7 adet tavuk tam but
- 7 çorba kaşığı pirinç
- 1 büyük uzunluk kuru soğan
- 1 paket dolmalık fıstık
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- Karabiber
- Tuz
- Pulbiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 avuç badem
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Piliç Topkapı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk but ve kalça kısmı bütün olarak kemikten ayrılıp iki buzdolabı poşeti ortasında dövülerek inceltilir.
- 1/2 çay bardağı ve pulbiberle marine edilip buzdolabına 4 saat bekletilir.
- Yarım çay bardağı zeytinyağında yemeklik doğranmış kuru soğan sotelenir.
- Yıkanan pirinçler sotelenen soğanın üzerine eklenip kavrulur.
- Dolmalık fıstık, kuş üzümü ve kabukları çıkarılmış badem, tuz karabiber eklenip kavrulur.
- Üzerlerine 1 çay bardağı su eklenir ve yarı pişmiş pilav elde edilir.
- Bir kaseye tavukların derili kısmı alta gelecek halde yerleştirilir.
- İçerisine pilavdan konulup tavuk kapatılır ve yağlı kağıt serili bir tepsiye dizilir.
- Tüm tavuklara birebir süreç yapılır.
- Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası şu ile karıştırılıp dökülür.
- Başka bir yağlı kağıt suyla ıslatılarak tavukların üzeri kapatılıp evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirilir.
- Sonra üzerindeki kağıt alınarak üzeri kızarana kadar denetimli bir biçimde pişirilir. Afiyet olsun.
Piliç Topkapı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















