Tepside Pratik Adana Kebap

Tepside Pratik Adana Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kıyma
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 büyük uzunluk kapya biber
  • 2 büyük uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon

Tepside Pratik Adana Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yıkayıp doğradığınız biberleri soğan ve sarımsağı rondodan geçirin.
  2. Geniş bir tepsiye kıymayı alın üzerine rondodan geçirdiklerinizi biber ve soğanları baharatları ve kuyruk yağını ekleyin ( ben kuyruk yağını buzlu biçimde rendeledim sizlerde dilerseniz o denli yapın çok pratik oluyor) elinizle çiğ köfte yoğurur üzere uygunca yoğurun son olarak küçük doğradığınız maydanozu ek edip biraz daha yoğurun.
  3. Geniş bir fırın tepsisine bastırarak eşit bir formda yayarak düzeltin dilerseniz bıçak dilerseniz hamur kesme aparatıyla kesikler atın üzerlerine tekrar küçük küçük sık olacak biçimde çizi.
  4. Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında pişirin. Dilediğiniz hal servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tepside Pratik Adana Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dondurucuya Cacık
Nohut Tava (Videolu)
Fırında Kremalı Tatlı Patates
Airfryer’da Patates Mücver
Patates Salatası
Dereotlu Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi
Hdabla | © 2025 |