Haydari

Haydari Tanımı İçin Malzemeler

  • ½ su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı süzme peynir
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı taze limon suyu
  • 1 salatalık
  • Birkaç kol taze dereotu (isteğe bağlı)

Haydari Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süzme yoğurt ve süzme peynir bir kaba alınır karıştırılır.
  2. Zeytinyağı, sarımsak, nane, tuz, pul biber ve limon suyunu eklenerek tekrar karıştırılır uygunca birbirine yedirilir.
  3. Taze dereotu kullanacaksanız, ince ince doğranıp eklenir.
  4. Salatalık doğranır. Sıkma torbasıyla karışım üzerine sıkılır.
  5. Buzdolabında en az 15-20 dakika dinlendirerek soğutulur.Afiyet olsun 🩷.

Haydari Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Poğaçası
Kısır
Nefis Karnıyarık Tarifi
Bereketli Çikolatalı Nefis Borcam Tatlısı
Sufle
En Lezzetli Humus Tarifi
Hdabla | © 2025 |