Tepsi Poğaçası

Tepsi Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml )
  • 1 çay bardağı ılık su (125 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un yaklaşık 5 su bardağı

İç harcı için;

  • 1 küçük kase beyaz peynir
  • 1 küçük kase kaşar peyniri
  • 1 avuç kadar ince kıyılmış maydanoz

Üzerine sürmek için;

  • 2 adet yumurta sarısı

Tepsi Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içine ılık süt,su,şeker ve mayayı ek edip güzelce karıştırın.
  2. Üzerine tuz ve sıvı yağı ekleyip karıştırın, yavaş yavaş un ek edip ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edin .
  3. Üzerini örtüp yaklaşık 1 saat kadar mayalanmasını sağlayın.
  4. Mayalanan hamuru fırın kağıdının üzerine alıp tepsi büyüklüğünde düzgünce açalım ve fırın tepsisine alalım .
  5. Üzerini örtüp 20 dakika kadar tepsi mayası için bekletelim.
  6. Tekrar mayalanan hamurun sonunda bir çay bardağının tabanını hafif yağlayıp hamura bastırarak boşluk oluşturup hal verelim.
  7. Karıştırmış olduğumuz iç harcını boşluklara dolduralım.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar yaklaşık 35 dakika pişirin afiyet olsun 😋.

Tepsi Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Tatlısı (Tencerede)
Nohutlu Brokoli Salatası
Damla Çikolatalı Kakaolu Kek
Patlıcanlı Patates Kavurma
Börek Yemeği (Videolu)
Jersey Sütten Yoğurt
Hdabla | © 2025 |