Çıtır Çıtır El Açması Börek
Çıtır Çıtır El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 5.5 su bardağı un (ben 6 kullandım 3-4 yemek kaşığı un)
İç harcı için;
- 250 gram beyaz peyniri
- Maydanoz (isteğe bağlı)
Ara katlarına sürmek için;
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Açmak için un karışımı;
- 1,su bardağı un (250 ml)
- 1,su bardağı nişasta (250 ml) (Mısır,buğday fark etmez ben mısır kullandım)
Üzeri için;
- 1 tane yumurta sarısı (Ben sıvı yağ sürdüm)
Kullandığım ölçü 200 ml (su bardağı)
Çay bardağı 110 ml
Çıtır Çıtır El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına tüm gereçleri koyalım çırpalım üzerine unu kabartma tozunu ekleyip hamurumuzu yoğuralım yumuşak bir hamur olacak sert olmasın.
- 12-15 adet beze yapalım,bezemizi açalım oklava ya saralım sıkı sarma yalım,iki yan dan biraz yiyerek büzelim ve oklavayla açalım kıvrışını bozmadan.
- 2 yemek kaşığı yağ karışımız da dökelim, peynirini koyalım kenarlarını peynirin üzerine kapatalım öbür kenarlarını da kapatalım, kıvıralım rulo yapalım tepsiye dizelim tüm bezeleri bu biçimde açalım yapalım.
- Üzerine sıvı yağ, yahut yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısınmış alt üst ayar 220 derece fırında 25,30 dakika pişirelim.Her fırın farklıdır pişme mühleti değişebilir.
Not; pişirmeden derin dondurucuya koyabiliriz.
Not; ben 160 gram bizimyağ, 1 çay bardağı sıvı yağ kullandım 110 ml klasik çay bardağı.
Çıtır Çıtır El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











