Tadı Damakta Kalan Zeytinyağlı Dolma
Tadı Damakta Kalan Zeytinyağlı Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 12 adet dolma biber
- 12 yemek kaşığı pirinç
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 orta uzunluk domates
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Çeyrek demet dereotu
- Nane
- Maydanoz (saplarını koparın atmayın)
- 2 küp şeker
Tadı Damakta Kalan Zeytinyağlı Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı doğrayıp zeytinyağında kavuralım ,üzerine pirinç ve domatesleri ekleyelim.
- 2 tıp çevirdikten sonra baharatları ve 1 bardak su ekleyip kısık ateşte hafif pişirelim.
- Pişen harca nane,dereotu, maydanoz ekleyip karıştıralım.
- Tencereye yeşillik saplarını ve yağı koyalım.
- Üzerine dolmalık biberleri yerleştirip ocağın altını açalım( içi dolmamış olarak) biraz kızarttıktan sonra harcımızı ekleyip suyunu verip pişirelim afiyet olsun.
Tadı Damakta Kalan Zeytinyağlı Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












