Hazır Krema İle Trileçe Tarifi

Hazır Krema İle Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un elenmiş
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 yemek kaşığı irmik

Şerbeti için;

  • 1 litre soğuk süt
  • 200 ml krema
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker

Sosları için;

  • Hazır beyaz krema
  • Hazır frambuazlı sos yahut karamel sos

Servis için;

  • Antep fıstığı

Hazır Krema İle Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurtaları ve şekeri, şeker eriyene kadar beyaz renk alana kadar mikser ile çırpalım.
  2. Sonra üzerine evvel sıvı yağ, vanilyayı katalım ve karıştıralım.
  3. Arkasından irmik, eleyerek ve azar azar un ile kabartma tozunu ek edelim.
  4. Tahta kaşık yahut spatula ile karıştıralım.
  5. Hazır olan hamuru tepsiye yayalım.
  6. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika üzeri koyu bal rengini alana kadar pişirelim.
  7. Pişince çıkaralım ve ılımaya bırakalım.
  8. Şerbetini hazırlamak için; krema, süt ve şekeri, şeker eriyene kadar karıştıralım.
  9. Hazır olan şerbeti ılıyan lekein üzerine dökelim ve buzdolabında 4-5 saat bekletelim.
  10. Üzerini streç ile kapatalım.
  11. Dinlenen be sütü çeken kekin üzerine beyaz krema dökülerek yayılır. Yeniden 1-2 saat kadar buzdolabında tekrar dinlendirelim.
  12. Sonra üzerine konutta hazır aldığımız frambuazlı sos yahut karamel sostan dökelim. Spatula ile yayalım.
  13. Son olarak üzerine beyaz kremadan sıkma torbası ile çizgi çekelim. Kürdan ile hal verdikten sonra süsleyerek servis edelim.Afiyet olsun.

Hazır Krema İle Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Katmer
Yeşil Mercimekli Diyet Salata
Zeytinyağlı Semizotu Yemeği
Kışa Yaz Saklamanın En Pratik Yolu: Menemenlik Konserve Tarifi! (Videolu)
Garnitürlü Şehriye Salatası
Fit Wasa Gofret
Hdabla | © 2025 |