Hazır Krema İle Trileçe Tarifi
Hazır Krema İle Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un elenmiş
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-3 yemek kaşığı irmik
Şerbeti için;
- 1 litre soğuk süt
- 200 ml krema
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
Sosları için;
- Hazır beyaz krema
- Hazır frambuazlı sos yahut karamel sos
Servis için;
- Antep fıstığı
Hazır Krema İle Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurtaları ve şekeri, şeker eriyene kadar beyaz renk alana kadar mikser ile çırpalım.
- Sonra üzerine evvel sıvı yağ, vanilyayı katalım ve karıştıralım.
- Arkasından irmik, eleyerek ve azar azar un ile kabartma tozunu ek edelim.
- Tahta kaşık yahut spatula ile karıştıralım.
- Hazır olan hamuru tepsiye yayalım.
- Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika üzeri koyu bal rengini alana kadar pişirelim.
- Pişince çıkaralım ve ılımaya bırakalım.
- Şerbetini hazırlamak için; krema, süt ve şekeri, şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Hazır olan şerbeti ılıyan lekein üzerine dökelim ve buzdolabında 4-5 saat bekletelim.
- Üzerini streç ile kapatalım.
- Dinlenen be sütü çeken kekin üzerine beyaz krema dökülerek yayılır. Yeniden 1-2 saat kadar buzdolabında tekrar dinlendirelim.
- Sonra üzerine konutta hazır aldığımız frambuazlı sos yahut karamel sostan dökelim. Spatula ile yayalım.
- Son olarak üzerine beyaz kremadan sıkma torbası ile çizgi çekelim. Kürdan ile hal verdikten sonra süsleyerek servis edelim.Afiyet olsun.
Hazır Krema İle Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















