Köstebek Pasta
Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için ;
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Yarım paket damla çikolata (1 çay bardağı)
- 4 adet muz
Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin kabımızda yumurta ve şekerimizi alıp güzelce çırpıyoruz köpük köpük olan karışıma başka materyalleri ekliyoruz unu eliyoruz.
- Karıştırdığımız kek gereçlerini tereyağ un yaptığımız kilitli kek kalıbımıza koyuyoruz.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırında fanlı ayarda yaklaşık 40 dk kadar pişiriyoruz.
- Kek pişerken kremşantimizi soğuk sütle çırpıyoruz.
- İçine damla çikolataları karıştırıp buz dolabına atıyoruz.
- Pişen kekimizi fırından çıkartıp birinci sıcaklığı çıkınca kek kalıbından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.
- Kekin üst kısmını kesip çıkarıyoruz hatt kaşıkla biraz içine hakikat kekten kesimler çıkartalım çok tabanına gelmeden.
- Çıkarttığımız kesimleri öbür kaba alıp soğuyunca ufalayalım.
- Kekimizi kelepçeli kalıba koyup içine muzları ikiye kesip güzelce dizelim.
- Sonrasında buz dolabından kremşantimizi alıp üstüne dağ üzere dolduralım düzeltelim.
- En üstünede ufaladığımız kekleri döküp hafif elimizle bastırıp kekleri şantiye yapıştıralım çok bastırmadan.
- Buz dolabına koyup en az 2 saat dinlendirelim.
- Dinlenmiş pastamızı servis edebiliriz afiyet olsun :).
Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















