Meyveli Borcam Tatlısı (Videolu)
Meyveli Borcam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1.5 su bardağı un
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
Kreması için;
- 2 paket pasta kreması
- 1 paket kremşanti
- 3 su bardağı süt
- 3 adet kivi
- 8-10 adet çilek
- 2 adet muz
Çikolatalı sos için;
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı un
- 8 yemek kaşığı şeker
- 1 adet kare sütlü çikolata
Üzeri için;
- Antep fıstığı (fındık,fıstık,ceviz vs)
Meyveli Borcam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
- Ardından ılık suyu ve öbür gereçleri ekleyip karıştıralım.
- Hamurumuzu borcama aktarıp 160° fırında 35 dakika pişirelim.
- Kürdan testi yapıp fırından alalım.
- Kürdanla üzerine delikler açalım.
- Hazırladığımız şekerli süt karışımını eşit bir biçimde kekin üzerine gezdirelim.
- Pasta kremasını ve kremşantiye sütü ek edelim ve kıvam alana kadar çırpalım.
- Küp küp doğradığımız meyveleri kremanın içerisine alalım ve uygunca karıştıralım.
- Soğuyan kekin üzerine meyveli kremamızı dökelim.
- Buzdolabında yaklaşık 45 dakika dinlendirelim.
- Çikolata sosu için kare çikolata hariç bütün malzemeyi bir ortaya getirip ocakta kaynatalım ve kıvam alınca ocaktan alalım.
- Kare çikolatayıda ekleyip uygunca karıştıralım.
- Üzerine streç çekelim ve soğumaya bırakalım.
- Çikolatalı sos yeterlice soğuduktan sonra meyveli krema üzerine de çikolatalı sosumuzu dökelim ve hoş bir halde yayalım.
- Üzerini süslemek için antepfıstığı(fındık,fıstık,ceviz vs) kullanabilirsiniz.
- Yarım saat daha buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin🌸
Meyveli Borcam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






