Ispanaklı Midye Börek
Ispanaklı Midye Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg yufka
- 1 kg ıspanak
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çimdik tuz
- 1 çimdik karabiber
- 1 çimdik kimyon
Sos için ;
- 1 adet maden suyu
- 2,5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
- 2 adet yumurta (bir tanesi üzerine sürmek için)
Ispanaklı Midye Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pembeleşinceye kadar soğanları kavurup üzerine salçayı ekleyelim.
- Daha sonra ıspanakları ekleyelim kavuralım kavurduktan sonra bir çimdik tuz, bir çimdik kimyon ,bir çimdik karabiber ekleyelim.
- Sosu için yoğurt sıvı yağ ,yumurta ve maden suyunu karıştırıyoruz.
- Yufkaları üst üste dizerek dört eşit kesime üçgen olacak biçimde kesiyoruz.
- Üçgen yufkalarımızın bir adedini alalım geniş tarafı size yanlışsız olcak formda tezgaha alalım.
- Hazırlanan sosu her tarafına eşit biçimde fırça yardımıyla sürelim.
- Parmağımızla yufkanın sivri ucundan geniş kısmına hakikat yavaşça çekelim lale görünümlü olucak halde iki başka kısımları birleştirip üzerine ısbanaklı harcımızı koyalım daha sonra dolma sarar üzere saralım kapatalım.
- Üzerine yumurta ve çörek otu kullandım sizler de istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Fansız ayarda 180 derece de üzeri kızarana kadar denetimli pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun 😋.
Ispanaklı Midye Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









