Ispanaklı Midye Börek

Ispanaklı Midye Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg yufka
  • 1 kg ıspanak
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çimdik karabiber
  • 1 çimdik kimyon

Sos için ;

  • 1 adet maden suyu
  • 2,5 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (bir tanesi üzerine sürmek için)

Ispanaklı Midye Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak pembeleşinceye kadar soğanları kavurup üzerine salçayı ekleyelim.
  2. Daha sonra ıspanakları ekleyelim kavuralım kavurduktan sonra bir çimdik tuz, bir çimdik kimyon ,bir çimdik karabiber ekleyelim.
  3. Sosu için yoğurt sıvı yağ ,yumurta ve maden suyunu karıştırıyoruz.
  4. Yufkaları üst üste dizerek dört eşit kesime üçgen olacak biçimde kesiyoruz.
  5. Üçgen yufkalarımızın bir adedini alalım geniş tarafı size yanlışsız olcak formda tezgaha alalım.
  6. Hazırlanan sosu her tarafına eşit biçimde fırça yardımıyla sürelim.
  7. Parmağımızla yufkanın sivri ucundan geniş kısmına hakikat yavaşça çekelim lale görünümlü olucak halde iki başka kısımları birleştirip üzerine ısbanaklı harcımızı koyalım daha sonra dolma sarar üzere saralım kapatalım.
  8. Üzerine yumurta ve çörek otu kullandım sizler de istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
  9. Fansız ayarda 180 derece de üzeri kızarana kadar denetimli pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun 😋.

Ispanaklı Midye Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaprak Kurabiye
Beşamel Soslu Tavuk
En İyi Dubai Çikolatası (Videolu)
Haşhaşlı Revani
Kemalpaşa Peynir Tatlısı
Soslu Kuzu Marulu Salatası
Hdabla | © 2025 |