Mantarlı Meze

Mantarlı Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Mantarlı Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarları soyup limonlu suda 10-15 dakika bekletiyoruz. Süzüp dilimliyoruz.
  2. Tavaya zeytinyağını alıyoruz, üzerine piyazlık doğranmış soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyip soteliyoruz.
  3. Üzerine mantarları ekleyip yüksek ateşte 10 dakika soteliyoruz.
  4. Üzerine tuz,baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip biraz daha pişirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
  5. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp servis tabağına yayıyoruz.
  6. Üzerine mantarları yerleştirip ince kıyılmış maydanoz serpiştirip servis ediyoruz. Afiyet olsun 🤗.

Mantarlı Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Pasta
Cep Poğaça
Bir Hamurdan İki Çeşit Poğaça
Starbucks Kurabiyesi
Yoğurtsuz İşkembe Çorbası
Patates Graten
Hdabla | © 2025 |