Ağızda Dağılan Yumuşacık Ev Kurabiyesi (40 Adet)

Ağızda Dağılan Yumuşacık Konut Kurabiyesi (40 Adet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 280 gram un
  • 150 gram yumuşatılmış tereyağı
  • 80 gram toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

Ağızda Dağılan Yumuşacık Mesken Kurabiyesi (40 Adet) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Yumurtayı ekleyip karıştırın.
  3. Tuz ve kabartma tozunu ekleyin.
  4. Unu azar azar ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  5. Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  6. Hamuru yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.
  7. Kurabiye kalıbıyla haller kesin.
  8. Önceden ısıtılmış 180°c fırında 10–12 dakika pişirin.Soğuyunca servis edin.
  9. Kurabiyeler birinci çıktığında yumuşak olur lakin soğuyunca tam kıvamına gelir.
  10. Kapatılabilir bir kavanozda uzun müddet tazeliğini korur.
  11. Tereyağının kalitesi bu tanımın lezzetini ikiye katlıyor.

Ağızda Dağılan Yumuşacık Konut Kurabiyesi (40 Adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tel Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası
Kahve Sunumları
Ayvalık Tostu
Elmalı Minnak Kurabiye
Kakaolu Cevizli Enfes Kek
Fırında Sütlaç
Hdabla | © 2025 |