Kuru Patlıcan Dolması
Kuru Patlıcan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 ip kuru patlıcan (50-55 adet)
Pişirme suyuna;
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harcına;
- 200 gram dana kuzu kıyma
- 2.5 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sıcak kaynatılmış suda patlıcanlarımızı ipini sökmeden 15-20 dk bekletelim.
- Daha sonra yumuşayan patlıcanları olağan ne soğuk ne sıcak olacak biçimde su doldurduğumuz öteki bir kaba aktaralım ve iç harcımızı hazırlayana kadar orada beklesin.
- İç harcımız için evvelden yıkayıp 10 dk suda bekletmiş olduğumuz pirinçimizi karıştırma kabına alalım.
- Üzerine yemeklik ince ince doğranmış soğan,sarımsağı ekleyelim.
- Salçalarımızı ve baharatlarımız ile yağımızı da ekleyelim.
- Güzelce karıştırıp harmanlayalım.
- Şimdi patlıcanları doldurabiliriz.
- Ağız kısmından bir parmak boşluk bırakarak doldurup ağzını birbirine yapıştırarak tenceremize yatay halde birbirinin üzerine gelecek biçimde dizelim.
- Pişireceğimiz suya nar ekşimizi ve zeytinyağımızı ekleyip karıştıralım ve çok az üzerini geçecek biçimde su ekleyip ocağa alalım.
- Üzerlerine tabak koyalım ki pirinç şişip dağılmasın.
- Kaynamaya başlayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte en az 50 dk pişirelim.
- Dolmamız hazır. Dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun. 🌸.
Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














