Çilekli Tart
Çilekli Tart Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Sosu için:
- 2,5 su bardağı çilek
- Yarım su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı su
- Yarım paket vanilya
Çilekli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çilekleri şekerle birlikte tencereye alalım.
- Kaynamaya başlayınca 3 4 dakika pişirelim.
- Nişasta ve suyu bardakta karıştırıp tencereye dökelim kıvam alana kadar karıştırıp pişirelim.
- İçerisine tereyağını ekleyip ocağın altını kapatalım.
- Ilımaya bırakıp hamuru yapmaya başlayalım.
- Hamuru için; un ve kabartma tozu hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Ardından kabartma tozu ve unu denetimli ekleyerek yoğuralım.
- Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.
- Güveç kaplarını tereyağ ile yağlayalım hamurdan modüller alıp güveçlere yerleştirelim.
- Çatalla delikler açalım. Üzerine çilekli iç harcı ekleyelim ve kalan kurabiye hamurunu rendeleyelim 175 derece fırında üzeri uygunca kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpip servis edelim. Konuklarınıza yapın kesinlikle çok hoş oluyor.
Çilekli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











