Tencerede Mangal Tadında Tavuk

Tencerede Mangal Tadında Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü

Marinesi için;

  • 3 kaşık yoğurt kaymağı yoksa yoğurt
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates-biber karışık salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar

Tencerede Mangal Tadında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuklarınızı orta büyüklükte doğrayın küçük olmasın.
  2. Marinesi için bütün materyalleri güzelce bir kapta karıştırın.
  3. Sosun içerisine tavukları ekleyip en az 2 saat bekletin.
  4. 1 gün öncesinden de yapıp bekletebilirsiniz.
  5. Benim üzere sabah yapıp akşamda pişirebilirsiniz.
  6. Sonra geniş bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz yağ kızınca tavuklar üst üste gelmeyecek biçimde yayıyoruz.
  7. Önce yüksek ateşte hafif rengi değişene kadar pişmeye bırakıyoruz bu kısımda asla kaşık değdirmiyoruz renk değişince kısık ateşe alıp pişirmeye bırakıyoruz.
  8. Aradan karıştırarak kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Ben tabağa lavaş serip üzerine bulgur pilavı, salata ve tavuk koyarak kebapçı üslubunda servis yaptım. Kusursuz oldu deneyenlere afiyet şifa olsun 😍🎀🥰.

Tencerede Mangal Tadında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Ve Sucuklu Yumurta Kapama
Ek Gıda Dönemi Mercimekli Bebek Kısırı
Kemikli Dana Etiyle Yaprak Sarma
Biber Dolması
Tahinli Pekmezli Kek
Puf Poğaça
Hdabla | © 2025 |