Tencerede Mangal Tadında Tavuk
Tencerede Mangal Tadında Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
Marinesi için;
- 3 kaşık yoğurt kaymağı yoksa yoğurt
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı pul biber
- 3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates-biber karışık salça
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yenibahar
Tencerede Mangal Tadında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuklarınızı orta büyüklükte doğrayın küçük olmasın.
- Marinesi için bütün materyalleri güzelce bir kapta karıştırın.
- Sosun içerisine tavukları ekleyip en az 2 saat bekletin.
- 1 gün öncesinden de yapıp bekletebilirsiniz.
- Benim üzere sabah yapıp akşamda pişirebilirsiniz.
- Sonra geniş bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz yağ kızınca tavuklar üst üste gelmeyecek biçimde yayıyoruz.
- Önce yüksek ateşte hafif rengi değişene kadar pişmeye bırakıyoruz bu kısımda asla kaşık değdirmiyoruz renk değişince kısık ateşe alıp pişirmeye bırakıyoruz.
- Aradan karıştırarak kızarana kadar pişiriyoruz.
- Ben tabağa lavaş serip üzerine bulgur pilavı, salata ve tavuk koyarak kebapçı üslubunda servis yaptım. Kusursuz oldu deneyenlere afiyet şifa olsun 😍🎀🥰.
Tencerede Mangal Tadında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







