Kremalı Ispanaklı Tavuk (Hem Lezzetli Hem Pratik)
Kremalı Ispanaklı Tavuk (Hem Lezzetli Hem Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 1 küçük soğan (ince doğranmış)
- 250 gram ıspanak (ayıklanmış ve doğranmış)
- 200 ml krema (%18 yağlı)
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- Muskat rendesi (isteğe bağlı)
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Kremalı Ispanaklı Tavuk (Hem Lezzetli Hem Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları zeytinyağında soteleyin, kenara alın.
- Aynı tavada tereyağıyla birlikte soğan ve sarımsağı kavurun.
- Ispanakları ekleyin, hafif sönene kadar pişirin, birkaç dk kâfi.
- 1/2 çay bardağı sıcak suyu ekleyin ve karıştırın.
- Ardından kremayı dökün ve baharatları ekleyin.
- Tavukları tavaya geri alın ve hepsini 5 dk sosla birlikte pişirin.
- Üzerine kaşar rendesi serpiştirin, 180 °c fırında hafif kızardıktan sonra hazır.
Kremalı Ispanaklı Tavuk (Hem Lezzetli Hem Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







