Trileçe

Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sütlü sosu için:

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Karamel sosu için:

  • 2 çay bardağı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 200 gram sıvı krema

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti

Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kapta 3 su bardağı süt ve 3 yemek kaşığı şekeri karıştırarak trileçenin sütlü sosunu hazırlayalım ve buzdolabında bekletelim.
  2. Daha sonra karıştırma kabımıza yumurta ve toz şekeri alıp boza kıvamına gelene kadar çırpalım.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek spatulayla alttan üste yanlışsız karıştırıp yağladığımız fırın kabına dökelim.
  4. 170 derecelik fırında 10 dakika, sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  5. Karamel sosu için tavamıza şekeri alıp orta ateşte daima karıştırarak erimesini sağlayalım.
  6. Şeker eridikten sonra tereyağını atalım ve eriyince sıvı kremayı da ekleyerek kısık ateşte kıvam alana kadar karıştıralım.
  7. Fırından çıkan kekin birinci sıcaklığı geçtikten sonra kürdanla delikler açalım ve sütlü sosu üzerine dökelim.
  8. 1 paket köpürtülmüş krem şantiden biraz ayırıp kalanını kekin üzerine dökelim.
  9. Ilımış olan karamel sosu krem şantinin üzerine dökelim.
  10. Son olarak ayırmış olduğumuz krem şanti ile süsleyerek kürdanla form verelim.
  11. Buzdolabından en az 2 saat beklettikten sonra trileçemiz servise hazır.

Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸.

Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Usulü Tuzlu Kurabiyeler
Patatesli Havuçlu Çorba
Damla Çikolatalı Kurabiye
Mayasız Pratik Lavaş
Kolay Ve Lezzetli Dana Biftek
Ispanaklı Şehriye Çorbası
Hdabla | © 2025 |