Trileçe
Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sütlü sosu için:
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Karamel sosu için:
- 2 çay bardağı şeker
- 1.5 yemek kaşığı tereyağ
- 200 gram sıvı krema
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kapta 3 su bardağı süt ve 3 yemek kaşığı şekeri karıştırarak trileçenin sütlü sosunu hazırlayalım ve buzdolabında bekletelim.
- Daha sonra karıştırma kabımıza yumurta ve toz şekeri alıp boza kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek spatulayla alttan üste yanlışsız karıştırıp yağladığımız fırın kabına dökelim.
- 170 derecelik fırında 10 dakika, sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Karamel sosu için tavamıza şekeri alıp orta ateşte daima karıştırarak erimesini sağlayalım.
- Şeker eridikten sonra tereyağını atalım ve eriyince sıvı kremayı da ekleyerek kısık ateşte kıvam alana kadar karıştıralım.
- Fırından çıkan kekin birinci sıcaklığı geçtikten sonra kürdanla delikler açalım ve sütlü sosu üzerine dökelim.
- 1 paket köpürtülmüş krem şantiden biraz ayırıp kalanını kekin üzerine dökelim.
- Ilımış olan karamel sosu krem şantinin üzerine dökelim.
- Son olarak ayırmış olduğumuz krem şanti ile süsleyerek kürdanla form verelim.
- Buzdolabından en az 2 saat beklettikten sonra trileçemiz servise hazır.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸.
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






