Haydari
Haydari Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet salatalık
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı süzme peynir (ezilmiş)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Çok az tuz
Haydari Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küçük bir tavada tereyağı eritilir.
- İçine kuru nane eklenir. 5-10 saniye kokusu çıkana kadar karıştırılır. Ocağın altı kapatılır.
- Ayrı bir kapta süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak ve peynir karıştırılır.
- Naneli tereyağı üzerinde gezdirilir.
- Salatalık kesilir.
- Sıkma torbasıyla haydari eklenir.
Not: istenirse zeytinyağı, pul biberle süslenir.
Afiyet olsun 🩷.
Haydari Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







