Haydari

Haydari Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet salatalık
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı süzme peynir (ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Çok az tuz

Haydari Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tavada tereyağı eritilir.
  2. İçine kuru nane eklenir. 5-10 saniye kokusu çıkana kadar karıştırılır. Ocağın altı kapatılır.
  3. Ayrı bir kapta süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak ve peynir karıştırılır.
  4. Naneli tereyağı üzerinde gezdirilir.
  5. Salatalık kesilir.
  6. Sıkma torbasıyla haydari eklenir.

Not: istenirse zeytinyağı, pul biberle süslenir.

Afiyet olsun 🩷.

Haydari Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Minik Hamburger
Hep Tatlı Olmaz Birazda Tuzlu Kek
Çıtır Mercimekli Rulo Börek
Damla Çikolatalı Kurabiye
Makarna Salatası
Etli Patlıcan Yemeği
Hdabla | © 2025 |