Köfteli Mantar Dolması (Şahane)

Köfteli Mantar Dolması (Şahane) Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 adet büyük uzunluk kültür mantarı

Köftesi için;

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 çay bardağı bayat ekmek kırıntısı
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 avuç temizlenmiş yıkanmış ince doğranmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 adet yumurta

Sos için

  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı salça

Üzeri için;

  • 8 adet yeşil biber

Köfteli Mantar Dolması (Şahane) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kültür mantarlarının sap kısmını ayırın kabuklarını soyup yıkayın.
  2. Köftesi için olan bütün materyalleri bir kapta karıştırın yoğurun.
  3. Fırın tepsisine mantarları dizin mantarların ortasına köfte harcından bir modül alıp mantarın ortasına yayın üzerine bastırın.
  4. Bir kasede sos gereçlerini karıştırın çırpın.
  5. Mantarların üzerine köfte harcından koyduktan sonra yıkanmış yeşil biber koyun ve akabinde her bir mantarın üzerine iki yemek kaşığı sos dökün kalan sosu fırın tepsisine dökün.
  6. Tepsiyi 180 derece fırına verin köfteleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Köfteli Mantar Dolması (Şahane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Tarçınlı Rulo Çörek
En Pratiğinden Kıymalı Patlıcan Yemeği
Açma Tadında Tel Tel Ayrılan Poğaça
Ayvalı Pancar Mezesi
Yumuşacık Köfte
Susamlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |