Köfteli Mantar Dolması (Şahane)
Köfteli Mantar Dolması (Şahane) Tanımı İçin Malzemeler
- 12 adet büyük uzunluk kültür mantarı
Köftesi için;
- 500 gram dana kıyma
- 1 çay bardağı bayat ekmek kırıntısı
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı nane
- 1 avuç temizlenmiş yıkanmış ince doğranmış maydanoz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 adet yumurta
Sos için
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı salça
Üzeri için;
- 8 adet yeşil biber
Köfteli Mantar Dolması (Şahane) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kültür mantarlarının sap kısmını ayırın kabuklarını soyup yıkayın.
- Köftesi için olan bütün materyalleri bir kapta karıştırın yoğurun.
- Fırın tepsisine mantarları dizin mantarların ortasına köfte harcından bir modül alıp mantarın ortasına yayın üzerine bastırın.
- Bir kasede sos gereçlerini karıştırın çırpın.
- Mantarların üzerine köfte harcından koyduktan sonra yıkanmış yeşil biber koyun ve akabinde her bir mantarın üzerine iki yemek kaşığı sos dökün kalan sosu fırın tepsisine dökün.
- Tepsiyi 180 derece fırına verin köfteleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Köfteli Mantar Dolması (Şahane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






