Özbek Pilavı
Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Göz kararı sıvı yağ
- Bir ölçü et vs tavuk
- 1 su bardağı pirinç
Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Benim evvelden kavurma etim vardı buzluktan çıkarıp kullandığım. Sizin yoksa şayet evvelce etlerinizi yahut tavuğunumuzu pişiriyoruz.
- Ardından doğradığımız soğan ve havucu zeytinyağında kavuruyoruz.
- Soğanlar pembeleşip rengi dönene kadar bu sürece devam edip etimizi ilava ediyoruz.
- Ardından 1 su bardağı pirinçimizi ve tereyağımızı ekleyip bir taşım kavuruyoruz.
- Suyunu eklemeden çabucak evvel karabiber,zerdeçal eğini yapıyoruz çabucak suyunu döküp kaynama bırakıyoruz. (damak zevkinize nazaran içine kuş üzümüde ekleyebilirsiniz. ) Afiyet olsun. 😌
Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







