Çi Börek (Çiğ Börek)

Çi Börek (Çiğ Börek) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağından iki parmak eksik su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 150 gram orta yağlı kıyma
  • 1 orta uzunluk soğanın yarısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı su

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Çi Börek (Çiğ Börek) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru hazırlamak için un, tuz ve suyu bir kaba alıp güzelce yoğuruyoruz.
  2. Sert bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
  3. Hamurumuzu dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. İç harcı için soğanı rendeleyip suyunu sıkarak posasını kıymamızın üzerine ekliyoruz.
  5. Tuz, karabiber ve suyu da ekleyip yoğuruyoruz.
  6. Hamurumuzu eşit kesimlere bölüyoruz.
  7. Ben sekiz tane börek çıkardım bu tanımdan.
  8. Böldüğümüz bezeleri yuvarlak formda açıyoruz.
  9. Hamurun yarısına kıymalı harcımızdan koyuyoruz ve yarım ay halinde kapatıyoruz.
  10. Hamurun ince açılması gerekiyor.
  11. Kapattığımız hamurun kenarlarını parmağımızla bastırarak yeterlice yapıştırıyoruz.
  12. Kızgın yağda iki tarafı da kızarana kadar çevirerek pişiriyoruz.
  13. Yağ çekmeyen lezzetli çi börekleriniz hazır. Afiyet olsun🌷.

Çi Börek (Çiğ Börek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Wasa Gofret
Merry Me Chicken
Vanilyalı Keşkül Üzeri Hindistan Cevizi Tozu
Yer Elma Mezesi
Yumurtasız Galeta Unlu Pamuk Poğaça
Çörek (Pizza Tadında )
Hdabla | © 2025 |