Çi Börek (Çiğ Börek)
Çi Börek (Çiğ Börek) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağından iki parmak eksik su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
- 150 gram orta yağlı kıyma
- 1 orta uzunluk soğanın yarısı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı su
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Çi Börek (Çiğ Börek) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru hazırlamak için un, tuz ve suyu bir kaba alıp güzelce yoğuruyoruz.
- Sert bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
- Hamurumuzu dinlenmeye bırakıyoruz.
- İç harcı için soğanı rendeleyip suyunu sıkarak posasını kıymamızın üzerine ekliyoruz.
- Tuz, karabiber ve suyu da ekleyip yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu eşit kesimlere bölüyoruz.
- Ben sekiz tane börek çıkardım bu tanımdan.
- Böldüğümüz bezeleri yuvarlak formda açıyoruz.
- Hamurun yarısına kıymalı harcımızdan koyuyoruz ve yarım ay halinde kapatıyoruz.
- Hamurun ince açılması gerekiyor.
- Kapattığımız hamurun kenarlarını parmağımızla bastırarak yeterlice yapıştırıyoruz.
- Kızgın yağda iki tarafı da kızarana kadar çevirerek pişiriyoruz.
- Yağ çekmeyen lezzetli çi börekleriniz hazır. Afiyet olsun🌷.
Çi Börek (Çiğ Börek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






