Kremalı Portakallı Somon
Kremalı Portakallı Somon Tanımı İçin Malzemeler
- 1-2 somon dilimi
- Zeytinyağı (2 yemek kaşığı)
- 1 tutam biberiye
Sosu için:
- Yarım limon suyu
- Portakal dilimleri
- Yarım paket krema
- 2-3 diş sarımsak
- Bir tutam dereotu
- Yarım portakal suyu
- Tuz
- Karabiber
- Soya sosu (1 yemek kaşığı)
Kremalı Portakallı Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
- Somonun kılçığını çıkarıp, zeytinyağı, limon suyu, kıyılmış biberiye ile harmanlayalım.
- Üzerine ince portakal dilimleri koyarak fırınlayalım. (airfryer balık modunda ya da 200 derecede 15 dk kâfi olur).
- Sosu için, yarım paket krema, sarımsak, dereotu, tuz, karabiber, yarım portakal suyu, 1 tatlı kaşığı soya sosu (acı soya sosu kullandım çok acı yaptı) bir iki dk fokurdatalım.
- Alta sos, üste somon dilimi ve portakal dilimleri ile servis yapabiliriz afiyet olsun.
Kremalı Portakallı Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






