Kremalı Portakallı Somon

Kremalı Portakallı Somon Tanımı İçin Malzemeler

  • 1-2 somon dilimi
  • Zeytinyağı (2 yemek kaşığı)
  • 1 tutam biberiye

Sosu için:

  • Yarım limon suyu
  • Portakal dilimleri
  • Yarım paket krema
  • 2-3 diş sarımsak
  • Bir tutam dereotu
  • Yarım portakal suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Soya sosu (1 yemek kaşığı)

Kremalı Portakallı Somon Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Somonun kılçığını çıkarıp, zeytinyağı, limon suyu, kıyılmış biberiye ile harmanlayalım.
  2. Üzerine ince portakal dilimleri koyarak fırınlayalım. (airfryer balık modunda ya da 200 derecede 15 dk kâfi olur).
  3. Sosu için, yarım paket krema, sarımsak, dereotu, tuz, karabiber, yarım portakal suyu, 1 tatlı kaşığı soya sosu (acı soya sosu kullandım çok acı yaptı) bir iki dk fokurdatalım.
  4. Alta sos, üste somon dilimi ve portakal dilimleri ile servis yapabiliriz afiyet olsun.

Kremalı Portakallı Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kek (Sıcak Soslu)
Mozaik Pasta
Bamya Yemeği
Yulaflı Muzlu Kurabiye (Un Ve Şeker Yok)
Orjinal Pastane Poğaçası Tarifi
Kabak Tatlısı
Hdabla | © 2025 |