Yoğurtlu Sos Eşliğinde Penne Makarna

Yoğurtlu Sos Eşliğinde Penne Makarna Tanımı İçin Malzemeler

Makarna için;

  • 500 gram penne makarna
  • 4-5 litre haşlamak için su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)

Sosu için;

  • 10 yemek kaşığı yahut 250-300 gram süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 7-8 adet iri salatalık turşusu küp doğranmış
  • 1 tutam ince doğranmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı havanda dövülmüş çörek otu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Makarnanın haşlama suyundan bir miktar
  • 1 çay kaşığı tuz

Yoğurtlu Sos Eşliğinde Penne Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce makarnayı bir tencerede haşlayalım.
  2. Süzelim ve bir kenarda bekletelim.
  3. Haşlama suyundan bir ölçü sosa karıştırmak için ayıralım.
  4. Sosu; yoğurdu hardalla karıştıralım, krema kıvamı elde edene kadar çatalla düzgünce çırpalım.
  5. Turşu, dereotu, çörek otu ve zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.
  6. Bu karışımı derinde bir tavaya alıp ocağa koyalım. Çok kısık ateşte istediğimiz yoğunluğu elde edene kadar, azar azar ılık makarna suyundan ekleyelim.
  7. Tuzunu ayarladıktan sonra makarnayla servis edelim.
  8. İsterseniz bu sosu tavada ısıtmadan da soğuk olarak karıştırıp makarna ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Yoğurtlu Sos Eşliğinde Penne Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sade Mini Ekmekler (İçi Hamur Olmayan)
Lahanazanya
Kuymak
Bisküvili İrmik Tatlısı
Noodle Kokulu Katkısız Makarna Sosu
Balon Ve Çikolatalı Pişi
Hdabla | © 2025 |