Yoğurtlu Sos Eşliğinde Penne Makarna
Yoğurtlu Sos Eşliğinde Penne Makarna Tanımı İçin Malzemeler
Makarna için;
- 500 gram penne makarna
- 4-5 litre haşlamak için su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)
Sosu için;
- 10 yemek kaşığı yahut 250-300 gram süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı hardal
- 7-8 adet iri salatalık turşusu küp doğranmış
- 1 tutam ince doğranmış dereotu
- 1 tatlı kaşığı havanda dövülmüş çörek otu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Makarnanın haşlama suyundan bir miktar
- 1 çay kaşığı tuz
Yoğurtlu Sos Eşliğinde Penne Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce makarnayı bir tencerede haşlayalım.
- Süzelim ve bir kenarda bekletelim.
- Haşlama suyundan bir ölçü sosa karıştırmak için ayıralım.
- Sosu; yoğurdu hardalla karıştıralım, krema kıvamı elde edene kadar çatalla düzgünce çırpalım.
- Turşu, dereotu, çörek otu ve zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.
- Bu karışımı derinde bir tavaya alıp ocağa koyalım. Çok kısık ateşte istediğimiz yoğunluğu elde edene kadar, azar azar ılık makarna suyundan ekleyelim.
- Tuzunu ayarladıktan sonra makarnayla servis edelim.
- İsterseniz bu sosu tavada ısıtmadan da soğuk olarak karıştırıp makarna ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Yoğurtlu Sos Eşliğinde Penne Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













