Limonlu Cheesecake Tadında Yulaf
Limonlu Cheesecake Tadında Yulaf Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1 çay kaşığı vanilin
- 1 limon kabuğu rendesi
- 4-5 damla limon suyu
- 1 yemek kaşığı bal ya da öbür tatlandırıcı
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı labne
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 adet şekersiz bisküvi (isteğe göre)
Limonlu Cheesecake Tadında Yulaf Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yulaf lapasının pürüzsüz olması için bal dışındaki öteki muhallebi materyallerini blender ile bızztlıyoruz.
- Ocağa alıp yoğunlaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Altını kapattıktan sonra bal ek edip karıştırıyoruz ve kaseye koyuyoruz.
- Muhallebi soğurken labne ve balı karıştırarak kremayı hazırlıyoruz.
- Ilınan muhallebi üzerine yayıyoruz ve ister bisküvi ile isterseniz hindistan cevizi ile süsleme yapıyoruz.
Afiyet olsun 🌸.
Limonlu Cheesecake Tadında Yulaf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












