Humus (Antakyanın Vazgeçilmez Mezesi)
Humus (Antakyanın Vazgeçilmez Mezesi) Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
- 4 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş orta uzunluk sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz ( hazır haşlanmış nohutlardan kullanacaksanız tuzuna bakın tuzluysa atmayın acı tat verir)
- 4 adet buz küpü
- Yarım çay bardağı su
Üzerini süslemek için;
- Kimyon
- Pulbiber
- Turşu
Humus (Antakyanın Vazgeçilmez Mezesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Buz hariç tüm materyalleri blender kabına alalım ve ezelim.
- Ara verip 2 buz küpünü atalım bir daha çekelim.
- Bir daha orta verip 2 buz küpünü atalım toplan 4 adet atalım.
- Krema kıvamına gelene kadar ezelim. Ve humusumuz hazır.
Humus (Antakyanın Vazgeçilmez Mezesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












