Çok Kolay Borcamda Krem Kadayıf

Çok Kolay Borcamda Krem Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tel kadayıf
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Krem muhallebisi için;

  • 6 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 6 yemek kaşığı dolusu un
  • 6-7 yemek kaşığı dolusu toz şeker
  • 5 su bardağı süt (1 lt)
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram sıvı krema

Çok Kolay Borcamda Krem Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kadayıfı kavuralım kadayıfları elimizle yeterlice parçalayıp kavuracağımız tavaya alalım sıvı yağ ile 5-10 dakika kavurduktan sonra toz şekeri ve cevizi ekleyip istediğimiz renk oluncaya kadar kadar kavurup soğumaya bırakalım.
  2. Muhallebisini yapalım, yapacağımız tencereye şekeri unu vanilyayı ve nişastayı alıp düzgünce karıştıralım.
  3. Ardından sütü ekleyip orta ateşte göz göz olana kadar pişirelim.
  4. Hazır olan muhallebiye kremayı ek edip karıştıralım.
  5. Kavrulan kadayıfın yarısını borcama döküp her tarafına gelecek halde serelim.
  6. Muhallebiyi döküp her tarafına gelecek formda sürelim.
  7. Kalan kadayıfı üzerine serip en az 1-2 saat buzdolabında dinlendirelim. Tatlımız hazır afiyet şifa olsun 😃 👍🏻 💯.

Çok Kolay Borcamda Krem Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Domates Ve Ispanak Soslu Somon Fileto
Çin Usulü Ekşi Tatlı Tavuk (Basmati Pirinç Eşliğinde)
Nefis Mercimek Mantısı
Kadayıflı Muhallebi
Mantarlı Kaşarlı Börek
Yoğurtlu Pancar Mezesi
Hdabla | © 2025 |