Fırında Patatesli Güveç

Fırında Patatesli Güveç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2-3 adet patates (büyüklüğüne nazaran değişebiliyor)
  • 1-5 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur (pirinç kullanmayanlar için yalnızca bulgur tercih edilebilir. ben ikisini karışık kullandım)
  • 1 adet domates
  • Taze soğan
  • Taze nane
  • Salça
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Fırına koymadan evvel salçalı su yapıp üzerine dökeceksiniz.

Fırında Patatesli Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patateslerimizi yuvarlak olacak formda kesiyoruz.
  2. Bi yandan da pirinçlerimizi yıkıyoruz.
  3. Yıkadığımız pirinçlerin içine bulgurumuzu (isteğe göre) soğanımızı domateslerimizi nane taze soğanlarımızı ekliyoruz.
  4. Biraz tuz isteğe nazaran pul biber tekrar isteğe nazaran de salça koyabilirsiniz.
  5. Bütün materyalleri harmanlayıp güzelce karıştırdıktan sonra patateslerimizi uygun bi kaba alt kısmı patates ile kaplanacak halde diziyoruz.
  6. Üzerine hazırladığımız karışımız güzelce yayıyoruz.
  7. Tekrar üzerine patateslerimizi koyuyoruz.
  8. Kırmızı toz biber serperek süsleyebilirsiniz. Ben bol salçalı kırmızı imajıyla daha çok seviyorum. Tekrar isteğe nazaran süt yahut çir de dökebilirsiniz büsbütün damak zevkinize kalmıştır.
  9. Son olarak öbür tarafta hazırladığımız salçalı suyu da patateslerin üzerine geçecek kadar döküyoruz.
  10. 200 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar pişecektir. Tekrar ortada pirinçlerini denetim edip isteğe nazaran de su dökebilirsiniz. Hepinize afiyet olsun 🤤.

Fırında Patatesli Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ağlayan Kek
Ramazan Pidesi
Yaprak İçi Yapımı (Dolma Ve Kabak Çiçeğide Doldurulabilir)
Yaz Salatası Tarifi
Nutellalı Bisküvili Pasta
Yeşil Mercimekli Soğuk Yoğurt Çorbası (Pcos Dostu)
Hdabla | © 2025 |