Balkabağı Çorbası

Balkabağı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 3-4 elma dilim kadar kabak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı süt

Balkabağı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tenceremize soğan ve sarımsağı doğrayıp kavuruyoruz.
  2. Ardından küp küp doğradığımız balkabaklarını ek ediyoruz kısık ateşte 5 dk kadar hepsini güzelce kavuruyoruz.
  3. Daha sonra suyunu ve yarım bulyon, 1 dolu çay kaşığı kadarda tereyağını ek edip 20 dk pişmeye bırakıyoruz.
  4. Pişen kabakları denetim ederek akabinde blenderdan pürüzsüz bir kıvam alana kadar geçiriyoruz.
  5. 3 yemek kaşığı kadar süt ek ediyoruz. Koyu kıvam gelirse biraz daha süt eği yapılabilir fazla olmasın.
  6. Tuzunu en son ekliyoruz tadına bakıp tatlımsı bir tadı oluyor damak zevkinize nazaran tuzu ayarlayın. 🤌

Balkabağı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Marul Salatası- Lolorosso (Vitamin Bombası)
Mangalda Soslu Kanat
Kahvaltılarınızın Vazgeçilmezi Olacak Nefis Mantarlı Lavaş Omlet
Karnabahar Mantı (Diyete Uygun)
Portakal Jöleli Muhallebili Kek
Tereyağlı Fransız Patates Graten
Hdabla | © 2025 |