Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Beğendi için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 adet köz patlıcan
  • Yarım kase küp küp doğranmış kaşar peyniri
  • Tuz
  • 1 su bardağı süt

Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak sıcak su eklediğimiz kuşbaşı etleri yumuşayana kadar pişirelim.
  2. Doğradığımız soğanları yağda kavurup salça ekleyelim.
  3. Yumuşayan etleri ek edelim.
  4. Tuzunu ve karabiberini ekleyip bir daha kavurduktan sonra altını kapatalım.
  5. Beğendi için, közlenip soyulan patlıcanları küp küp doğrayalım.
  6. Tereyağını eritip un ekleyerek kavuralım.
  7. Sütü ek edelim. Tuz ekleyelim.
  8. Patlıcanları ek edelim.
  9. Kaşar peynirini ekleyip beğendiyi karıştırarak toparlanmasını sağlayalım.
  10. Beğendiyi servis tabağını alalım.
  11. Üstüne yumuşacık pişen etleri ek edip servis edelim. Afiyet olsun ❤️.

Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Canınız Tatlı İstediğinde Şipşak Hazır Bir Tatlı / Pratik Tatlı Tarifi (Videolu)
Brokoli Çorbası
Et Haşlama
Tam Ölçülü Tepside Kolay Pizza (Muhteşem Lezzetliyle )
Pişmaniye Kurabiye
Kakaolu Portakallı Kek
Hdabla | © 2024 |