Sütlü Biber Kavurması

Sütlü Biber Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı kaşar sıvı yağ
  • 1 kase orta uzunluk biber (ben dondurucuya doğrayıp koymuştum ,ordan kullandım)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 bardak süt
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı toz biber

Sütlü Biber Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Doğranan biberleri, sıvı yağda hafifi canlı kalacak halde soteliyoruz.
  2. Ardından biberlerin üzerine unu ek edip bir kaç dakika karistirarak kavuruyoruz.
  3. Daha sonra süt ve tuzu ekleyerek yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz.
  4. Üzerinin sosu için farklı bir tavaya tereyağını alıp eritiyoruz.
  5. Normalde toz kırmızı biberi de eriyen tereyağının üzerine ekleyip, sütlü biber kavurmasının üzerinde gezdiriyoruz lakin benim kullandığım biberler çok acı olduğu için çay kaşığının ucu ile yalnızca salça ekledim (renk vermesi için).

Sütlü Biber Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pirinçli Kabak Yemeği
Bamya Yemeği
Yoğurtlu Ispanak Salatası
Basmati Pirinçli Vişneli Yaprak Sarma (Pcos Dostu – Hafif – Yaz Sofrası İlhamı)
Gaziantep Usulü Kilis Tavası
Bisküvi Tadında Kurabiye
Hdabla | © 2025 |