Ayran Aşı Çorbası
Ayran Aşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı dövme
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 lt su
- 5 su bardağı yoğurt (kıvamlı mesken yoğurdu kullandım)
- 1 su bardağı su (yoğurdu açmak için)
- Nane
- Tuz
Ayran Aşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Seçilip temizlenmiş dövmeyi 1. 5 lt su ile pişirelim.
- Tamamen suyunu çekmezse (dövmeye nazaran değişebiliyor) içinde kalsın. Soğumaya bırakalım.
- Diğer tarafta yoğurdu bir bardak su ile çırparak açalım. Tuz ek edelim.
- Pişirilip soğumaya bırakılan dövme ve yoğurdu karıştıralım.
- Haşlanmış nohudu ekleyelim.
- Karıştırıp buzdolabında soğumaya bırakalım.
- Kaselere paylaştırıp, üzerine nane ekleyerek servis edelim.
Ayran Aşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









