Pürüzsüz Pastacı Kreması (Videolu)
Pürüzsüz Pastacı Kreması Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram toz şeker (1 su bardağından iki parmak eksik)
- 500 ml süt
- 3 adet yumurta sarısı
- 50 gram mısır nişastası (4 yemek kaşığı)
- 1 paket vanilya
- 50 gram tereyağı
Pürüzsüz Pastacı Kreması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şekerin yarısını bir tencereye yarısını da başka bir kaba alalım. Tencereyi ocağa alarak içerisine sütü ek edelim. Başka kaba aldığımız şekerin içerisine yumurta sarılarını ek edip karıştıralım.
- Daha sonra mısır nişastası parti parti ek ederek homojen bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın. Şayet kıvamı biraz katı olursa süt şimdi ısınmadan bir ölçü soğuk süt ile açabilirsiniz.
- Sütümüz kaynama noktasına geldikten sonra sıcak sütümüzü içerisinden yumurtalı karışıma yavaş yavaş ek ederek süratlice karıştırıp ısıların dengeleyelim.
- Daha sonra yumurtalı karışımı tencerenin içerisine alarak kremamız ağırlaşan ana kadar tel çırpıcı ile güzelce karıştıralım. Daha kolay soğuması için farklı bir kaba alalım içerisine tereyağı ve vanilyayı ek ederek karıştıralım.
- Üzerine sıfıra sıfır bir streç çekerek oda sıcaklığına alıp dilediğiniz üzere tatlılar da ve pastalarınızı da kullanabilirsiniz.
- Pastacı kreması soğuduktan sonra kullanmadan evvel mikser ile güzelce çırpın. Şayet kıvamı katı gelirse birkaç yemek kaşığı sütle açabilirsiniz. Tarifimin görüntüsü:

Pürüzsüz Pastacı Kreması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













