Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Limon
Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Limon Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kaymak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı hindistancevizi
- Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı mor haşhaş
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı karbonat
- 6 çay bardağı un (unun cinsine yumurtanın büyüklüğüne nazaran değişir dikkatli ekleyelim)
Üzerine;
- Beyaz çikolata
- Bitter çikolata
Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Limon Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısındaki tereyağı, sıvı yağ, kaymak ve pudra şekerini ve yumurtayı karıştıralım.
- Kuru materyallerin hepsini ekleyip, ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Hamuru süratlice yoğuralım elimizde fazla oynamayalım, zira tereyağ el sıcaklığıyla eriyip un ölçüsü konusunda sizi yanıltabilir.
- Yoğurduğumuz hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirelim.
- Fındıktan biraz büyük olacak formda yuvarlayalım.
- 175 derecede fanlı ayarda çok kızarmayacak halde pişirelim.
- Çikolatayı benmari yöntemi eritelim. Ben iki çeşit kullandım.
- Kurabiyelerimizi erittiğimiz çikolataya hafif batırıp tepsiye koyalım, buzdolabında 5 dakika bekletip donmasını bekleyelim. Dilerseniz sadede yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🥰👍.
Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Limon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











