Kıymalı Pide

Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 3 kaşık sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı üstüne sürmeye
  • Yarım bardak süt

İçi için;

  • 400 gram kıyma
  • Yarım bağ maydanoz
  • 3 adet soğan
  • Kırmızı biber
  • Yeşil biber
  • Pul biber
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 kaşık domates salçası
  • Karabiber
  • Tuz

Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu ele yapışmaya formda yoğuralım, yarım saat dinlensin hamur.
  2. Daha sonra bütün gereçleri rondodan geçirelim, harcını hazırlayalım pidemizin.
  3. Mayalanan hamurumuzu ince uzun açalım, üzerine oklavayla pide formunu verelim.
  4. Harcımızı pidemizin içine yerleştirelim elimizle.
  5. Daha sonra 200 derece fırında denetimli bir biçimde pişirelim. Herkese afiyet olsun.

Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Kurabiye
Kabaklı Pilav
Soğan Dolması Ve Pırasa Sarması
Pratik Etimek Tatlısı
Özel Kısır Tarifi (Salçası Pişen,Soğanı Kavrulan)
Tavuklu Özbek Pilavı
Hdabla | © 2025 |