Beşamel Soslu Tavuklu Çıtır Börek

Beşamel Soslu Tavuklu Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 adet tavuk göğsü (500 gram kadar )
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 küçük kase haşlanmış bezelye
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Beşamel sosu için;
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı un
- Tuz
Aralarına sürmek için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Dışı için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel Soslu Tavuklu Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk eti haşlanıp didiklenir.
- Soğan ve kapya doğranır sıvı yağda kavrulur.
- Üzerine haşlanmış bezelye ile 5 dakika daha sotelenir.
- Beşamel sosu için farklı bir tencerede tereyağı ile un kokusu çıkana kadar kavrulur ;iki su bardağı süt eklenir. Tuz eklenip karıştırılır.
- Kaynayan beşamel sos içine haşlanmış tavuk eti eklenir.
- Sotelenen bezelye beşamel sosa karıştırılır.
- Yufkalar serilip yağlanır sonra ortadan ikiye katlanır.
- Uzun tarafına iç materyali dürüm yapılacak formda eklenir ve sarılır iki parmak kalınlığında kesilip tepsiye dizilir ;üç yufka için tıpkı süreç yinelenir.
- En son yumurta sarısı ve sıvı yağ sürüp evvelden ısıtılmış fırında 180°’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet ola🌾.
Beşamel Soslu Tavuklu Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








