Cevizli Çiğ Köfte (Sushi Çiğ Köfte)
Cevizli Çiğ Köfte (Sushi Çiğ Köfte) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı esmer çiğ köftelik bulgur
- 2 su bardağı kaynar su
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası (tatlı)
- 2 adet domates rendesi
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ (80-100 ml)
- 1/2 (yarım) çay bardağı nar ekşisi
- 1 paket bağdat çiğ köfte harcı (harç yoksa kimyon tatlı toz biber pulbiber karabiber ile ayarlayabiliriz)
- Yarım paket isot
- 1 kase çekilmiş ceviz
- Maydanoz
- Taze soğan
- Çiğ köftelik lavaş
Cevizli Çiğ Köfte (Sushi Çiğ Köfte) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulgurumuzu kaynar su ile 10 dakika ıslatalım. Soğanı rendeleyip suyunu sıkalım suyunu kullanmıyoruz.
- Domateside rendeleyelim, sarımsağı ezelim, maydanoz, soğan ve ceviz hariç bütün materyalleri ekleyip hamur yoğurma makinesinde yarım saat yoğuralım.
- Son 10 dk sında cevizi ve yeşillikleride ekleyelim şayet harcımız katı olursa bir domates rendesi daha kullanabiliriz.
- Sunum için; bir adet çiğ köftelik lavaşa çiğ köfteyi her yerine gelecek halde yayalım sonra aykırı çevirelim lavaşın içine istediğimiz yeşillikleri ekleyelim ben turşuda ekliyorum.
- Rulo yapıp saralım. Dışına biraz nar ekşisi sürdükten sonra ezdiğimiz cips modüllerinin üzerinde gezdirerek baş parmağımızın kalınlığında keselim servise hazır.
Cevizli Çiğ Köfte (Sushi Çiğ Köfte) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






