Tire Köfte

Tire Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet orta uzunluk rendelenmiş soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 er çay kaşığı karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • 4-5 yemek kaşığı su

Tire Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı derin bir kabın içine alın bütün materyalleri üzerine ek edip güzelce yoğurun ve kıyma harcını kaldırıp bir kaç defa tabağın içine vurun.
  2. Üzerini kapatın buzdolabında bir saat kadar dinlendirin.
  3. Daha sonra kıyma harcınıza parmak kalınlığında biçim verin.
  4. Yapışmaz uygun bir tavaya biraz sıvı yağ ek edin orta ateşte köfteleri önlü artlı kızartıp patates kızartması yada istediğiniz biçimde sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.

Tire Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Profiterol
Taze Fasulye (Patatesli Taze Fasulye)
Antakya Tepsi Kebabı
Tiramisu
Pişmaniye Kurabiye
En Pratik Profiterol
Hdabla | © 2024 |