Terbiyeli Erişte Çorbası

Terbiyeli Erişte Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı erişte
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4-5 su bardağı sıcak su
  • Terbiyesi için; 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sosu için; 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Terbiyeli Erişte Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları yemeklik doğradıktan sonra kavuralım. Salçamızı koyalım.
  2. Sıcak sudan 4-5 su bardağı su ekleyelim. Su kaynadıktan çabucak sonra eriştemizi koyalım.
  3. Terbiyemizi hazırlayalım. Tencereden bir kepçe sıcak sudan alıp, terbiyemize ekleyelim. Daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş yemeğe ekleyelim.
  4. Sosu için; 3 yemek kaşığı sıvı yağını tavaya alalım. Bir iki dakika ısınan yağa bir çay kaşığı nane bir çay kaşığı toz biber ekleyelim. Sosumuzu tencereye ek edelim. Afiyet olsun.

Terbiyeli Erişte Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Belen Tava
Zeytinyağlı İç Bakla ( Egenin Lezetlerinden )
Sulu Tavuklu Patates Yemeği
Kuzulu Orman Kebabı
İki Renkli Fit Muhallebi
Kırmızı Pancar Yaprağı Kavurması
Hdabla | © 2025 |