Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kıyma
  • 3 adet uzun patlıcan
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Sosu için;

  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Patlıcan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymamızı yoğurma kabına alıyoruz.
  2. Tuz, karabiber, kimyon kendi damak zevkinize nazaran ek edin.
  3. 1 yumurtayı içine kıralım, 1 kuru soğanı içine rendeleyelim ,galeta unumuzuda içine koyup yoğuralım.
  4. Patlıcanlar için bir kaba tuzlu su hazırlayalım.
  5. Patlıcanları birer parmak kalınlığında keselim.
  6. Kıymalarımızdan cevizden biraz daha büyük köfteler yapalım bir patlıcan bir köfte olacak formda sıralayalım.
  7. Sosumuzuda karıştırıp üzerine dökelim 200 derece fırında 45 dk ile bir saat ortasında denetimli olarak pişirelim.Afiyet olsun.

Patlıcan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ağlayan Pasta
Kusursuz Kısır
Pişi Tarifi
Portakallı Kereviz
Nemli Limonlu Kek (Glazürlü)
Mantarlı Omlet
Hdabla | © 2024 |