Tam Kıvamında İstiridye Tatlısı

Tam Kıvamında İstiridye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Hamuru için;

  • 250g tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Tam Kıvamında İstiridye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti kaynatıp soğumaya bırakalım.
  2. Hamur gereçlerini yoğurup, ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım.
  3. Yuvarlak form verdiğimiz hamura çay bardağı ucuyla hal verelim görsellere ekledim.
  4. 180 derece fırında kızara kadar pişirelim.
  5. İlk sıcaklığı çıkan tatlıya soğumuş şerbeti dökelim. Afiyet olsun.

Tam Kıvamında İstiridye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Reyhan Şerbeti
Mini Cheesecake
Cevizli Burgu Çörek
Fırın Sütlaç (Kremalı)
Soğansız, Sarımsaksız Kısır Tarifi
Taze Fasulyeli Bulgurlu Top Köfte Yemeği
Hdabla | © 2025 |