Trileçe (Kıvamında Tam Tutan Tarif)

Trileçe (Kıvamında Tam Tutan Tarif) Tanımı İçin Malzemeler

Kek hamuru için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardak toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı bardağı un

Keki şerbeti için;

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 200 ml pınar krema

Kremalı sos için;

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (margarin de olabilir )
  • 200 ml pınar krema

Krem şanti için;

  • 1 paket krem şanti

Trileçe (Kıvamında Tam Tutan Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar mikser yardımı ile çırpalım. Püf nokta : yumurta ve şekeri ne kadar çok çırparsanız kekiniz o kadar hoş kabarır ve yumurta kokusunu almazsınız.
  2. Ardından yarım çay bardağı ılık su, bir çay bardağı sıvı yağ iki su bardağı un, bir paket kabartma tozu ve bir paket vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  3. Bir dikdörtgen borcamın içine boyutuna nazaran yağlı kağıt yerleştirelim.
  4. Hazırladığımız keki kare borcamın içine döküp eşit biçimde dağıtıyoruz.
  5. Ardından kekimizi daha evvel ısıttığımız 170 derece fırına verip 10 dakika piştikten sonra fırınımızı 150• ayarlayıp 30 dakika daha pişiriyoruz.
  6. Kekimiz pişerken sosunu yapmaya başlayalım uygun bir sos tenceresine bir çay bardağı şekeri ekleyip şeker eriyinceye kadar orta ara karıştıralım.
  7. Şeker büsbütün eridikten sonra ocağın altını kısıp eriyen şekerimizin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  8. Tereyağı büsbütün eridikten sonra 200 ml kremayı ekleyip eriyene kadar karıştırmaya devam edelim kıvam alan sosumuzu ocaktan alıp soğuması için uygun bir kaba ekleyip soğumaya bırakalım.
  9. Püf nokta; sosun büsbütün soğuduğundan emin olun. 11. Bu ortada fırında pişen kekimizi fırından alıp birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
  10. Kekimiz birinci sıcaklığını atarken kekin üzerine dökeceğimiz sütlü karışımı hazırlayalım.
  11. 1 litre sütü bir kaba koyup yarım su bardağı şeker ve 200 ml kremayı ekleyip çırpıcı yahut mikser ile şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
  12. 1Hazır olan sütlü karışımımızı birinci sıcağını atan kekimizin üzerine keki aksi çevirip kürdanla delikler açıp her tarafına eşit gelecek formda gezdirelim.
  13. 1Ardından üzerine sütlü karışımı gezdirdiğimiz keki buzdolabına alıp dinlendirelim.
  14. Bu sırada krem şantiyi hazırlayalım bir su bardağı sütün üzerine bir paket krem şanti ekleyip kıvam alıncaya kadar mikser ile çırpalım ve iki yemek kaşığı krem şantiyi daha sonra kekimizi süslemek için ayıralım.
  15. 1Ardından büsbütün soğuduğunda emin olduğumuz kekin üzerine krem şantiyi ekleyip tekrar buzdolabına koyarak biraz bekletelim.
  16. 1Püf nokta; kekin büsbütün soğuduğundan emin olalım ki krem şanti ile birleştiğinde eriyip berbat bir manzara oluşmasın.
  17. Buzdolabında beklettiğimiz kekimizi alalım ve son olarak büsbütün soğuyan sosumuzu kekin her tarafına eşit olarak dağıtalım ve ayırdığımız 2 yemek kaşığı krem şanti ile dikey düz çizgiler çizerek kürdan ile form veriyoruz ve tirileçemiz hazır afiyet olsun ….

Trileçe (Kıvamında Tam Tutan Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Porsiyonluk Köstebek Pasta
Şemşemok
Kuzenlerle Öğlen Yemeği
+8 Yoğurtlu Yulaf Ezmesi
Beyti Kebap (Videolu)
Zeytinyağlı İçbakla Köftesi
Hdabla | © 2025 |