Ispanaklı Pasta

Ispanaklı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

İçi için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Arası için (dileğiniz meyve kullanabilirsiniz);

  • Muz
  • Kivi

Ispanaklı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kremşantiyi üzerinde yazdığı halde hazırlayıp, içerisine ceviz ve damla çikolatayı ekledikten sonra buzdolabına kaldıralım.
  2. Yumurta ve şekeri kıvam alana kadar yeterlice çırpalım. Daha sonra içerisini sıvı yağ, süt ve ıspanak püresi eklenir (ıspanak dondurulmuş kullanmazsanız tazesini rondadan geçirirken 2 yemek kaşığı su koyunuz)
  3. Sonra elediğimiz un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim. (un markadan ötürü farklılık gösterebilir o yüzden yavaş yavaş ekleyip kıvamını ona nazaran ayarlayalım)
  4. 180 derece fırınımızda kekimizi denetim ederek pişirelim. Daha sonra soğuduktan sonra ortası açılır ve o kek modülleri rondadan geçirilir.
  5. Kekimizi kaşık yardımı ile süt ile ıslatalım bilhassa kenarlarını kuruluk olmasın. İstediğimiz meyveleri ortasına koyduktan sonra hazırladığımız kremşantiyi üzerine boşaltıp düzeltelim.
  6. En son olarak rondadan geçirdiğimiz kek kırıntılarını üzerine dökelim. Dilediğimiz üzere süsleyebilirsiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 😍

Ispanaklı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antakya Tepsi Kebabı
Sosisli Makarna
Snickers Kurabiye Tarifi (Videolu)
Kışlık Menemen
Tarhana Yapımı
10 Adet Pamuk Poğaça
Hdabla | © 2025 |