Kumlu Pasta
Kumlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
Kreması için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket nişasta
- 60 gram bitter çikolata
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Pastanın üzeri için;
- Kakaolu bisküvi
Kumlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pastanın kremasını hazırlıyoruz. Vanilya ve bitter çikolata hariç bütün materyalleri bir tencereye alıyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra 5 dakika daha karıştırıp içerisine bitter çikolata ve vanilyayı ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kremamız hazır.
- Kek hamurunu hazırlamak için bir kaba şeker ve yumurtayı alıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Daha sonra yağ ve süt ekleyip karıştırıyoruz.
- Son olarak kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu (kontrollü bir şekilde) ekleyip karıştırıyoruz. Yağladığımız tepsiye döküyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
- Kekimiz piştikten ve birinci sıcağı çıktıktan sonra bir bardak sütü üzerine döküyoruz.
- Daha sonra kremamızı kekimizin üzerine döküyoruz. Son olarak da bisküvi kesimlerini üzerine ekliyoruz.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun 🌸
Kumlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








