Kumlu Pasta

Kumlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

Kreması için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket nişasta
  • 60 gram bitter çikolata

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Pastanın üzeri için;

  • Kakaolu bisküvi

Kumlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak pastanın kremasını hazırlıyoruz. Vanilya ve bitter çikolata hariç bütün materyalleri bir tencereye alıyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha karıştırıp içerisine bitter çikolata ve vanilyayı ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kremamız hazır.
  3. Kek hamurunu hazırlamak için bir kaba şeker ve yumurtayı alıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Daha sonra yağ ve süt ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Son olarak kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu (kontrollü bir şekilde) ekleyip karıştırıyoruz. Yağladığımız tepsiye döküyoruz.
  5. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
  6. Kekimiz piştikten ve birinci sıcağı çıktıktan sonra bir bardak sütü üzerine döküyoruz.
  7. Daha sonra kremamızı kekimizin üzerine döküyoruz. Son olarak da bisküvi kesimlerini üzerine ekliyoruz.
  8. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun 🌸

Kumlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kelle Paça Çorbası (Müdavimlerine Özel Tarif)
Porsiyonluk Mini Alman Pastası
5 Kaşık Tatlısı
Peynirli Salamlı Börek Tarifim
Sandiviç Poğaça (Videolu)
Sivas Usulü Gülüt
Hdabla | © 2025 |