Portakalli Anneannemin Kuşburnu Kurabiyesi

Portakalli Anneannemin Kuşburnu Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet portakalın taze sıkılmış suyu
  • 1 adet portakalın kabuğunun rendesi
  • 2 adet yumurta (1 adet sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1 küçük çay bardağı bıçakla iri doğranmış ceviz
  • 1 küçük çay sarı kuru üzüm

Üzerine;

  • Ayırdığımız 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Portakalli Anneannemin Kuşburnu Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba yumurtaları, şekeri ,portakal kabuğunu rendesi koyalım 2-3 dk çırpalım.
  2. Sonra yağı koyalım karıştıralım, kuru üzümü, cevizi katıp unu eleyerek yavaş, yavaş yavaş koyalım, portakal suyunu dökelim, üzerine sirkeyi sonra kabartma tozu döküp, elimizle hamuru yoğuralım, kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  3. 5 dk hamuru dinlendirelim.
  4. Elimizi sıvı yağ ile yağlayalım hamurdan yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım. İki ucunu sivriltelim yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  5. Üzerine yağ bandırdığımız çatalla ile üç kez bastırarak iz yapalım, yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürelim.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 -35 dk pişirelim afiyet olsun.

Not:Ben küçükken bu kurabiyeyi anneannem yapardı.

Portakalli Anneannemin Kuşburnu Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Somun Ekmek (Fırından Alınmış Gibi)
Bulgurlu Sulu Köfte
Ek Gıda Sebze Yemeği
Mayasız Bayatlamayan Poğaça
Paçanga Böreği (En Lezzetli Börek)
Süt Helvası
Hdabla | © 2025 |