36 Kat Böreği

36 Kat Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg un
  • 4 adet yumurta sarısı (beyazları peynirin içine)
  • Yarım paket maya
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı dolu tatlı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket margarin

İç harcı için;

  • Peynir
  • Maydanoz
  • Yumurta akları
  • 1 çay kaşığı pulbiber

36 Kat Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için; unumuzu kabımıza alalım, ortasını açalım maya şeker ve bir bardak ılık su ekleyerek mayamızı faal hale getirelim.
  2. Mayamız kabarınca üzerine tuz, yumurta, sıvı yağ, kalan suyumuzu ekleyelim pürüzsüz olana kadar hamurumuzu yoğuralım. 10 dakika dinlendirelim.
  3. Dinlenen hamurumuzu unlanmış tezgâhın üzerine alalım hamuru beş eşit kesime bölelim. Margarini eritelim.
  4. Hamurlarımızı açalım, açtığımız hamuru margarinle yağlayalım ve kitap formunda katlayıp kenara alalım. İkinci hamurumuzu açalım ve margarinle yağlayalım, üzerine katladığımız birinci hamurumuzu koyalım ikinci hamurumuz içinde kalacak üzerine katlayalım.
  5. Diğer kalan hamurlarımıza birebir süreci yapalım. Açtığımız hamurun üzerine katlanmışı koyup üzerine katlayarak 5 hamurumuzu bu formda bitiriyoruz.
  6. Katlama süreci bitince yağın donması için hamuru 10 dakika dinlendirelim. Dinlenen hamurumuzu elimizle yada merdane ile düzleyelim.
  7. Kare halinde olan hamuru 6 ya evvel dikine sonra yatay olarak keselim 36 adet elde etmiş olacağız.
  8. Kestiğimiz dilimleri elimizle bastırarak kare formunda açıp iç harcımızı koyup iki köşesini kapatalım ve üçgen formunu verelim. Tepsimize dizelim. Üzerine kalan margarinden sürelim.
  9. Bütün hamurlarımızı bu formda bitirip tepsiye dizelim. 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.

36 Kat Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Kıvamında Elmalı Kurabiye
Kaşarlı Patlıcan Musakka
Yüksek Antioksidanli Soğan Dolması
Kabaklı Mantarlı Makarna (Tek Tavada)
Kuru Domatesli Maş Fasulyesi Salatası
Ganajlı Pasta
Hdabla | © 2025 |