Dondurulmuş Mantı

Dondurulmuş Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr mantı
  • 500 gr kuşbaşı et
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı haşlanmış mantı
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzerine;

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı kuru nane

Dondurulmuş Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Et suyu çekilinceye kadar pişirilir,.
  2. Ardından yarım su bardağı sıvı yağ ile birlikte bir ölçü kavrulur.
  3. 2 litre kaynar suya mantı, tuz konulur haşlanır.
  4. Hazır olan mantıya et, nohut, sarımsak eklenip karıştırılır 5 dk pişirilir.
  5. Yoğurt karabiber un uygun bir tencerede daima karıştırarak 3/4 dk pişirilir.
  6. Mantıya ek edilip, karıştırılır.
  7. Zeytinyağı nane 1/2 dk kavrulup, üzerine dökülür. Yemeye hazır deneyeceklere. Afiyet olsun 😊

Dondurulmuş Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İkramlık Kurabiyelerim
Poğaça (Mayalı)
Beyaz Çikolatalı Limonlu Truff
Evde Kolayca Yapabileceğiniz Nefis Tavuk Wrap Tarifi (Hem Pratik Hem Lezzetli) (Videolu)
Elma Şeklinde Kurabiye (Derin Dondurucu İçin) (Videolu)
Tahinli Ve Pekmezli Kek
Hdabla | © 2025 |