Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un kontrollü
İç harcı için;
- 4-5 adet büyük elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı iri ceviz için
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmanın kabuklarını alalım şeker ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim, tarçın ve ceviz ekleyip soğumaya bırakalım.
- Un, hariç tüm gereçleri elimizle karıştıralım azar azar un ek edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamuru 20 dakika buzdolabında dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru tezgah üzerine alıp, un serpelim oklava ile hamuru açalım ağzı geniş su bardağı ile kesip yuvarlak formda kalıplar çıkaralım.
- Kalıbın yarısına hazırladığımız elmalı içi yerleştirelim üzerini kapatalım tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyelim afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













