Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un kontrollü

İç harcı için;

  • 4-5 adet büyük elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

1 çay bardağı iri ceviz için

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmanın kabuklarını alalım şeker ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim, tarçın ve ceviz ekleyip soğumaya bırakalım.
  2. Un, hariç tüm gereçleri elimizle karıştıralım azar azar un ek edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Hamuru 20 dakika buzdolabında dinlendirelim.
  4. Dinlenen hamuru tezgah üzerine alıp, un serpelim oklava ile hamuru açalım ağzı geniş su bardağı ile kesip yuvarlak formda kalıplar çıkaralım.
  5. Kalıbın yarısına hazırladığımız elmalı içi yerleştirelim üzerini kapatalım tepsiye dizelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyelim afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Müceddere Pilavı
Meşhur Balkan Köftesi
Enginarlı Pilav
Limonlu Haşhaşlı Kek
Tavada Künefe Tarifi
Profiterol ( Püf Noktalarıyla )
Hdabla | © 2025 |