Balkan Köftesi

Balkan Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı kaymak
  • 5-6 diş sarımsak ve 1 su bardağı su (sarımsak haşlanacak)
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Tuz

Balkan Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak sarımsakları dilimleyip 10 dk 1 bardak suda kaynatın. – kıyma, kaymak, karbonat, tuz ve soğuyan sarımsaklı suyun yarısını güzelce yoğurup dinlenmek üzere üzerini örtüp buzdolabına kaldırın. (en az 3 saat dinlendirin. ).
  2. Ardından köftelerinizi ceviz büyüklüğünde koparıp elinizi 1 çay bardağı suya yarım çay kaşığı karbonat ekleyip ıslatarak ince uzun biçim verin.
  3. Ardından evvelden ısıtılmış tavaya (tercihen ızgara tavası) köftelerinizi dizip her yüzü eşit kızarınca kalan sarımsaklı sudan bir ölçü dökün.
  4. Suyunu çeken köftelerinizi kenara alın. Dışı çıtır içi sulu köfteleriniz hazır kaymak ve ayvar eşliğinde afiyetle tüketebilirsiniz ….

Balkan Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Deniz Mahsulleri Salatası
Puf Puf Kabaran Peynirli Poğaça
Tiramisu
Sofraların Vazgeçilmez Mezesi Fırında Kaşarlı Mantar
Şalgamlı Bulgur Salatası
Yumurta Salatası
Hdabla | © 2025 |