Balkan Köftesi
Balkan Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 500 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı kaymak
- 5-6 diş sarımsak ve 1 su bardağı su (sarımsak haşlanacak)
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Tuz
Balkan Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sarımsakları dilimleyip 10 dk 1 bardak suda kaynatın. – kıyma, kaymak, karbonat, tuz ve soğuyan sarımsaklı suyun yarısını güzelce yoğurup dinlenmek üzere üzerini örtüp buzdolabına kaldırın. (en az 3 saat dinlendirin. ).
- Ardından köftelerinizi ceviz büyüklüğünde koparıp elinizi 1 çay bardağı suya yarım çay kaşığı karbonat ekleyip ıslatarak ince uzun biçim verin.
- Ardından evvelden ısıtılmış tavaya (tercihen ızgara tavası) köftelerinizi dizip her yüzü eşit kızarınca kalan sarımsaklı sudan bir ölçü dökün.
- Suyunu çeken köftelerinizi kenara alın. Dışı çıtır içi sulu köfteleriniz hazır kaymak ve ayvar eşliğinde afiyetle tüketebilirsiniz ….
Balkan Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









